ALGEMENE VOORWAARDEN
Hieronder vind je de algemene voorwaarden. Voor vragen of opmerkingen over deze voorwaarden, neem dan contact met ons op via het contactformulier op www.multimediaco.nl.
INHOUDSOPGAVE:
I. Definities
II. Toepasselijkheid algemene voorwaarden en overeenkomst
III. Offerte, prijzen en meerwerk
IV. Betaling
V. Uitvoering overeenkomst
VI. Ontbinding en verplaatsing overeenkomst
VII. Overmacht
VIII. Aansprakelijkheid MULTIMEDIACO
IX. Verantwoordelijkheden MULTIMEDIACO
X. Verantwoordelijkheden van de klant
XI. Intellectuele eigendomsrechten
XII. Geheimhouding
XIII. Boetebeding
XIV. Vrijwaring
XV. Klachten
XVI. Ingebrekestelling
XVII. Hoofdelijke aansprakelijkheid klant
XVIII. Toepasselijk recht en bevoegde rechter
XIX. Contact
I. Definities
I.I MULTIMEDIACO, is een audiovisueel productiebedrijf gevestigd te Amsterdam, onder KvK-nummer 81696396.
I.II De klant. De klant is de persoon (privépersoon of consument) óf de organisatie (rechtspersoon) die MULTIMEDIACO de opdracht geeft om de afgesproken dienst of werkzaamheden uit te voeren.
I.III De partijen. Onder de partijen wordt verstaan: de klant en MULTIMEDIACO die tezamen een overeenkomst zijn aangegaan.
I.V De opdracht. De opdracht is de specifieke dienst en/of werkzaamheden die door de klant wordt verzocht om tegen betaling uit te laten voeren door MULTIMEDIACO. Het intakegesprek is hiervan uitgesloten.
I.IV Het ontwerp. Met het ontwerp wordt een videoscript/concept/voorstel/idee/schets/ visualisatie gegeven van de werkzaamheden die zullen worden uitgevoerd.
I.V De offerte. De offerte is een specificatie van de standaardprijs, de verwachte werkzaamheden en de eventuele extra opties en extra verwachte werkzaamheden die daaraan verbonden zijn.
I.VI Het audiovisueel werk. Met het audiovisueel werk wordt het (voorlopige) eindproduct/eindvideo bedoeld.
II. Toepasselijkheid algemene voorwaarden en overeenkomst
II.I Door contact op te nemen met MULTIMEDIACO, alsmede verlening van een opdracht aan MULTIMEDIACO verklaart de klant dat hij kennis heeft genomen van de algemene voorwaarden van MULTIMEDIACO en dat hij met deze voorwaarden akkoord gaat.
II.II De algemene voorwaarden van MULTIMEDIACO gelden te allen tijde als geldende voorwaarden. Afwijken van de algemene voorwaarden is alleen dan mogelijk, wanneer die expliciet in een schriftelijke overeenkomst tussen de klant en MULTIMEDIACO opgenomen wordt. Bij samentreffen van door de klant gehanteerde uniforme inkoopvoorwaarden en de onderhavige voorwaarden zullen deze laatste prevaleren. Door de klant gehanteerde c.q. van toepassing verklaarde voorwaarden, die in strijd zijn met deze voorwaarden, kunnen niet worden erkend, tenzij zij door MULTIMEDIACO schriftelijk voor akkoord zijn verklaard.
II.III Opdrachten dienen door de klant schriftelijk te worden bevestigd in een persoonlijke overeenkomst of door middel van het akkoord gaan met een offerte. Zodra de klant schriftelijk akkoord gaat, is de overeenkomst gesloten. Indien de klant een schriftelijke bevestiging nalaat, maar er desondanks mee instemt dat MULTIMEDIACO een aanvang met het uitvoeren van de opdracht maakt, zoals het creëren van een ontwerp of het maken van opnames, dan zal de inhoud van de offerte als overeengekomen gelden. Eventuele mondelinge afspraken en bedingen binden MULTIMEDIACO pas nadat deze schriftelijk door MULTIMEDIACO zijn bevestigd.
II.IV Tijdens het vrijblijvende INTAKE gesprek zal de inhoud van de overeenkomst besproken worden. Na afloop zal MULTIMEDIACO een vrijblijvende offerte delen met de klant.
II.V MULTIMEDIACO behoudt zich te allen tijde het recht voor om de algemene voorwaarden te wijzigen. Indien de voorwaarden gewijzigd worden, dan zal de klant hiervan op de hoogte worden gebracht. De klant is gerechtigd bij een wezenlijke wijziging van de algemene voorwaarden de overeenkomst op te zeggen.
II.VI Indien na het afsluiten van de overeenkomst voor de uitvoering ervan het nodig blijkt om de inhoud ervan te wijzigen of aan te vullen, passen partijen tijdig en in onderling overleg de overeenkomst dienovereenkomstig aan.
II.VII Wanneer één of meerdere bepalingen van deze algemene voorwaarden nietig of vernietigbaar blijken, dan tast dit de overige bepalingen van deze voorwaarden niet aan.
II.VIII Een bepaling die nietig of vernietigbaar is, wordt in dat geval vervangen door een bepaling die het dichtst in de buurt komt van wat MULTIMEDIACO bij het opstellen van de voorwaarden op dat punt voor ogen had.
III. Offerte, prijzen en meerwerk
III.I Offertes van MULTIMEDIACO zijn vrijblijvend, tenzij daarin uitdrukkelijk anders vermeld.
III.II Een aanbod of offerte is maximaal 2 (twee) weken geldig, tenzij een andere aanvaardingstermijn in het aanbod of de offerte staat vermeld. In de aangeboden offerte kunnen geen prijswijzigingen plaatsvinden.
III.III Alle prijzen die MULTIMEDIACO hanteert zijn in euro’s, zijn exclusief btw en exclusief eventuele overige kosten zoals administratiekosten, heffingen en reis-, verzend- of transportkosten, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld of anders overeengekomen.
III.IV Indien partijen voor een dienstverlening door MULTIMEDIACO een totaalbedrag zijn overeengekomen, is dit altijd een richtprijs, tenzij partijen uitdrukkelijk en schriftelijk een vaste prijs, waarvan niet kan worden afgeweken, zijn overeengekomen.
III.V Alle prijzen en offertes zijn gebaseerd op het standaardpakket. Het standaardpakket verschilt per type video. De inhoud per standaardpakket is terug te vinden via de website van MULTIMEDIACO. Elk pakket is inclusief een INTAKE, een draaidag (de opdracht), een OUTTAKE en een standaard aantal werkuren voor nabewerking. Het standaardpakket bevat één officiële correctieronde tijdens de montage. Overig bel- en emailcontact is inbegrepen.
III.VI Indien na de officiële correctieronde blijkt dat er buitenproportioneel meerwerk nodig is door de klant, dan kan dit meerwerk bijgeboekt worden. Deze kosten vallen buiten het standaardpakket om en bedragen €30 per uur excl. BTW. Indien meerwerk gewenst is, zal MULTIMEDIACO het extra verwachte meerwerk zo goed als mogelijk in kaart brengen en de klant hiervan schriftelijk op de hoogte brengen. Pas na schriftelijk akkoord van de klant, alsmede een aanbetaling van ten minste 50% of een volledige betaling zal het meerwerk daadwerkelijk uitgevoerd worden.
III.VII Prijzen voor eventuele extra opties dienen aangevraagd te worden door de klant. Extra opties dienen vervolgens, indien gewenst en voor zover mogelijk, voorafgaand aan de opdracht te worden aangevraagd door de klant. MULTIMEDIACO is niet aansprakelijk voor eventuele extra opties die na afloop van de draaidag/de opdracht aangevraagd worden, en die om welke reden dan ook niet (meer) realiseerbaar zijn.
III.VIII Bij aanvaarding van een vrijblijvende offerte of aanbieding behoudt MULTIMEDIACO zich het recht voor de offerte of het aanbod alsnog binnen 3 (drie) dagen na ontvangst van de aanvaarding in te trekken, zonder dat de klant hieraan enige rechten kan ontlenen.
IV. Betaling
IV.I De betalingsverplichting wordt aangegaan op het al dan niet getekend accorderen van een de offerte door de klant.
IV.II Alvorens een opdracht kan worden uitgevoerd, dient er een aanbetaling gedaan te worden van ten minste 50% van de overeengekomen prijs zoals vastgesteld in de offerte.
IV.III Alle facturen dienen door de klant te worden betaald overeenkomstig de op de factuur vermelde betalingscondities. Bij gebrek van specifieke condities zal de klant binnen 14 (veertien) dagen na factuurdatum betalen (tenzij anders overeengekomen). Elke betaling strekt tot voldoening van de oudst uitstaande factuur.
IV.IV Betaalt de klant niet binnen de overeengekomen termijn van 14 (veertien) dagen, dan is MULTIMEDIACO gerechtigd een rente van 1% per maand in rekening te brengen vanaf de dag dat de klant in verzuim is, waarbij een gedeelte van een maand voor een hele maand wordt gerekend.
IV.V Wanneer de klant in verzuim is, is hij bovendien buitengerechtelijke incassokosten en eventuele schadevergoeding verschuldigd aan MULTIMEDIACO.
IV.VI De incassokosten worden berekend aan de hand van het Besluit vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten.
IV.VII Wanneer de klant niet tijdig betaalt, mag MULTIMEDIACO zijn verplichtingen opschorten totdat de klant aan zijn betalingsverplichting heeft voldaan.
IV.VIII In geval van liquidatie, faillissement, beslag of surseance van betaling aan de zijde van de klant, zijn de vorderingen van MULTIMEDIACO op de klant onmiddellijk opeisbaar.
IV.IX Weigert de klant zijn medewerking aan de uitvoering van de overeenkomst door MULTIMEDIACO, dan is hij nog steeds verplicht de afgesproken prijs aan MULTIMEDIACO te betalen.
V. Uitvoering overeenkomst
V.I MULTIMEDIACO zal zich inspannen de opdracht zorgvuldig en onafhankelijk uit te voeren, de belangen van de klant naar beste weten te behartigen en te streven naar een voor de klant bruikbaar resultaat. Voor zover noodzakelijk zal MULTIMEDIACO de klant op de hoogte houden van de voortgang van de werkzaamheden.
V.II MULTIMEDIACO heeft het recht om de overeengekomen dienstverlening (gedeeltelijk) te laten verrichten door derden.
V.III De uitvoering van de overeenkomst geschiedt in onderling overleg en na schriftelijk akkoord en betaling van het afgesproken voorschot door de klant. Alvorens de opdracht kan worden uitgevoerd, dient er een aanbetaling van ten minste 50% van de kosten te zijn ontvangen door MULTIMEDIACO.
V.IV Het is de verantwoordelijkheid van de klant dat MULTIMEDIACO tijdig kan beginnen aan de uitvoering van de overeenkomst.
V.V Indien de klant er niet voor heeft gezorgd dat MULTIMEDIACO tijdig kan beginnen aan de uitvoering van de overeenkomst, komen de daaruit voortvloeiende extra kosten en/of extra uren voor rekening van de klant.
V.VI Alle personen die in het audiovisuele werk verschijnen dienen hiervoor een toestemmingsformulier te ondertekenen in de vorm van een zogeheten ‘Quitclaim’. Indien dit toestemmingsformulier niet ondertekend gewenst te worden, voor welke reden dan ook, kan deze persoon niet verschijnen in het audiovisuele werk.
VI. Ontbinding en verplaatsing van de overeenkomst
VI.I De klant heeft het recht de overeenkomst te ontbinden wanneer MULTIMEDIACO toerekenbaar tekortschiet in de nakoming van zijn verplichtingen, tenzij deze tekortkoming, gezien haar bijzondere aard of geringe betekenis, de ontbinding niet rechtvaardigt.
VI.II Is de nakoming van de verplichtingen door MULTIMEDIACO niet blijvend of tijdelijk onmogelijk, dan kan ontbinding pas plaatsvinden nadat MULTIMEDIACO in verzuim is.
VI.III MULTIMEDIACO heeft het recht de overeenkomst met de klant te ontbinden, indien de klant zijn verplichtingen uit de overeenkomst niet volledig of niet tijdig nakomt, danwel indien MULTIMEDIACO kennis heeft genomen van omstandigheden die hem goede grond geven om te vrezen dat de klant zijn verplichtingen niet behoorlijk zal kunnen nakomen.
VI.IV Indien een partij de overeenkomst wenst te ontbinden, dient dit schriftelijk kenbaar gemaakt te worden.
VI.V MULTIMEDIACO heeft het recht de overeenkomst te ontbinden wegens gewichtige omstandigheden. Onder gewichtige omstandigheden worden verstaan omstandigheden die van zodanige aard zijn dat verdere gebondenheid van aan de overeenkomst in redelijkheid niet kan worden gevergd. MULTIMEDIACO is niet verantwoordelijk of verplicht voor het verzorgen van een eventueel alternatief audiovisueel werk.
VI.VI De klant heeft het recht de overeenkomst te ontbinden. Afhankelijk van de situatie dient voor de eventueel reeds verrichte werkzaamheden een schadevergoeding te worden betaald. De standaard schadevergoeding kosten bedragen:
-
FASE 1: 25% van de overeengekomen prijs. Deze kosten dienen voldaan te worden indien MULTIMEDIACO reeds werkzaamheden heeft uitgevoerd voor het maken van een (concept) ontwerp en dit ontwerp eventueel reeds met de klant heeft gedeeld.
-
FASE 2: 75% van de overeengekomen prijs. Deze kosten dienen voldaan te worden indien MULTIMEDIACO – na het voltooien van FASE 1 – reeds werkzaamheden heeft uitgevoerd met betrekking tot het uitvoeren van de draaidag.
-
FASE 3: 100% van de overeengekomen prijs. Deze kosten dienen voldaan te worden indien MULTIMEDIACO – na het voltooien van FASE 1 en 2 – reeds werkzaamheden heeft uitgevoerd voor het bewerken en monteren van het audiovisuele werk. Daarbovenop zal FASE 3 ook ingaan vanaf het moment dat een eerste concept van het audiovisuele werk gedeeld is met de klant.
VI.VII Een eventuele schadevergoeding is alleen bedoeld ter compensatie voor reeds verrichte werkzaamheden door MULTIMEDIACO. Het is de klant niet (langer) toegestaan de hem ter beschikking gestelde ontwerpen en/of andere audiovisuele werken te gebruiken. Daarnaast komt elke in het kader van de opdracht aan de klant verstrekte licentie te vervallen.
VI.VIII Na het ontbinden van de overeenkomst hebben noch de klant noch MULTIMEDIACO jegens elkaar een bewaarplicht met betrekking tot de gebruikte materialen en gegevens. Daarnaast is MULTIMEDIACO niet verplicht om materiaal te delen met de klant.
VI.XI De klant heeft de mogelijkheid om ten minste 48 uur vóór aanvang/begintijdstip van de opnamedag, de opnamedag kosteloos te verplaatsen naar een andere locatie en/of tijdstip tot 6 (zes) maanden na de oorspronkelijke opnamedag. Binnen 48 uur tot aan de aanvang van de opnamedag geldt dit verplaatsingsrecht niet meer en is de overeengekomen opdracht bindend. Aan het verplaatsen van de opdracht kunnen geen andere (ontbinding)rechten ontleend worden.
VI.X Voor de opnamedag geldt een No-show beleid: Indien de klant niet conform de afspraak aanwezig is op de overeengekomen (studio) locatie en/of tijdstip, dan geldt een no-show vergoeding van 100% van het factuurbedrag.
VII. Overmacht
VII.I In aanvulling op het bepaalde in artikel 6:75 Burgerlijk Wetboek geldt dat een tekortkoming van MULTIMEDIACO in de nakoming van enige verplichting ten aanzien van de klant niet aan MULTIMEDIACO kan worden toegerekend in een van de wil van MULTIMEDIACO onafhankelijke situatie, waardoor de nakoming van zijn verplichtingen ten aanzien van de klant geheel of gedeeltelijk wordt verhinderd of waardoor de nakoming van zijn verplichtingen in redelijkheid niet van MULTIMEDIACO kan worden verlangd.
VII.II Tot de in lid 1 genoemde overmachtsituatie worden ook - doch niet uitsluitend - gerekend: noodtoestand (zoals burgeroorlog, opstand, rellen, natuurrampen, etc.); wanprestaties en overmacht van toeleveranciers, bezorgers of andere derden; onverwachte stroom-, elektriciteits- internet-, computer- en telecomstoringen; computervirussen, schade of storing aan een gegevensdrager, stakingen, overheidsmaatregelen, onvoorziene vervoersproblemen, slechte weersomstandigheden en werkonderbrekingen.
VII.III Indien zich een overmachtsituatie voordoet waardoor MULTIMEDIACO 1 of meer verplichtingen naar de klant niet kan nakomen, dan worden die verplichtingen opgeschort totdat MULTIMEDIACO er weer aan kan voldoen.
VII.IV Vanaf het moment dat een overmachtsituatie tenminste 14 kalenderdagen heeft geduurd, mogen beide partijen de overeenkomst schriftelijk geheel of gedeeltelijk ontbinden.
VII.V MULTIMEDIACO is in een overmachtsituatie geen enkele (schade)vergoeding verschuldigd, ook niet als het als gevolg van de overmachttoestand enig voordeel geniet.
VIII. Aansprakelijkheid MULTIMEDIACO
VIII.I MULTIMEDIACO is uitsluitend aansprakelijk voor enige schade die de klant lijdt indien en voor zover die schade is veroorzaakt door opzet of bewuste roekeloosheid.
VIII.II Indien MULTIMEDIACO aansprakelijk is voor enige schade, is het slechts aansprakelijk voor directe schade die voortvloeit uit of verband houdt met de uitvoering van een overeenkomst.
VIII.III Iedere aansprakelijkheid van MULTIMEDIACO voor enige andere vorm van schade is uitgesloten, waaronder mede begrepen aanvullende schadevergoeding in welke vorm dan ook, vergoeding van indirecte schade of gevolgschade of schade wegens gederfde winst. MULTIMEDIACO is verder in geen geval aansprakelijk voor vertragingsschade, schade wegens verlies van gegevens, schade wegens overschrijding van leveringstermijnen als gevolg van gewijzigde omstandigheden, schade als gevolg van het verschaffen van een gebrekkige medewerking, informatie of materialen door de klant of schade wegens door MULTIMEDIACO gegeven inlichtingen of adviezen waarvan de inhoud niet uitdrukkelijk onderdeel van de schriftelijke overeenkomst vormt.
VIII.IV MULTIMEDIACO kan niet aansprakelijk worden gesteld voor:
a. fouten in het materiaal dat door de klant ter hand is gesteld.
b. misverstanden of fouten ten aanzien van de uitvoering van de overeenkomst indien deze hun aanleiding of oorzaak vinden in handelingen van de klant, zoals het niet tijdig of niet ter beschikking stellen van alle relevante, volledige, deugdelijke, duidelijke, gevraagde en ongevraagde informatie, gegevens of materialen.
c. fouten van door/namens de klant ingeschakelde derden.
d. gebreken in offertes van toeleveranciers of overschrijdingen van prijsopgaven van toeleveranciers.
e. fouten in het concept of de tekst/gegevens, indien de klant zijn goedkeuring heeft gegeven, dan wel in de gelegenheid is gesteld een controle uit te (laten) voeren en te kennen heeft gegeven aan een dergelijke controle geen behoefte te hebben.
VIII.V MULTIMEDIACO is niet aansprakelijk voor schade – in welke vorm dan ook - die het gevolg is van het door de klant verveelvoudigen, verspreiden, delen, (laten) kopiëren en/of aan derden tonen van het audiovisueel werk.
VIII.VI De klant is gehouden, indien redelijkerwijs mogelijk, kopieën van door hem verstrekte materialen en gegevens onder zich te houden tot de opdracht is vervuld. MULTIMEDIACO is niet aansprakelijk voor beschadiging, verlies of vernietiging van voorwerpen, materialen of gegevens, die hem voor, door of namens de klant ter beschikking zijn gesteld. Goederen reizen voor risico van de klant.
VIII.VII Na het voltooien van de opdracht hebben noch de klant noch MULTIMEDIACO jegens elkaar een bewaarplicht met betrekking tot de gebruikte materialen en gegevens. MULTIMEDIACO heeft het recht om alle opname materialen te mogen bewaren en op te nemen in het openbare portfolio van MULTIMEDIACO, tenzij anders overeengekomen.
VIII.VIII Elke aansprakelijkheid vervalt door het verloop van 3 (drie) maanden vanaf het
moment dat de opdracht is voltooid.
IX. Verantwoordelijkheden van MULTIMEDIACO
IX.I MULTIMEDIACO voert de opdracht zo goed als mogelijk en naar behoren uit onder de op dat moment geldende overeenkomst en omstandigheden.
IX.II MULTIMEDIACO zal er zorg voor dragen dat er voldoende mogelijkheden beschikbaar zijn voor de klant om een afspraak te maken.
IX.III MULTIMEDIACO heeft de verantwoordelijkheid om vertrouwelijk om te gaan met alle informatie die vanuit de klant gegeven wordt.
X. Verantwoordelijkheden van de klant
X.I De klant stelt alle informatie, gegevens en bescheiden die relevant zijn voor de correcte uitvoering van de overeenkomst tijdig en in gewenste vorm en op gewenste wijze beschikbaar aan MULTIMEDIACO.
X.II De klant staat in voor de juistheid, volledigheid en betrouwbaarheid van de ter beschikking gestelde informatie, gegevens en bescheiden, ook indien deze van derden afkomstig zijn, voor zover uit de aard van de overeenkomst niet anders voortvloeit.
X.III Indien en voor zover de klant dit verzoekt, retourneert MULTIMEDIACO de betreffende bescheiden.
X.IV Stelt de klant niet, niet tijdig of niet behoorlijk de door MULTIMEDIACO redelijkerwijs verlangde informatie, gegevens of bescheiden beschikbaar en loopt de uitvoering van de overeenkomst hierdoor vertraging op, dan komen de daaruit eventueel voortvloeiende extra kosten en extra uren voor rekening van de klant.
X.V Eventuele vragen of onduidelijkheden naar aanleiding van de algemene voorwaarden dienen gesteld te worden voorafgaand aan het sluiten van de overeenkomst tussen MULTIMEDIACO en de klant.
XI. Intellectuele eigendomsrechten
XI.I MULTIMEDIACO behoudt alle intellectuele eigendomsrechten (waaronder auteursrecht, octrooirecht, merkenrecht, tekeningen- en modellenrecht, etc.) op alle ontwerpen, tekeningen, geschriften, dragers met gegevens of andere informatie, offertes, afbeeldingen, schetsen, modellen, maquettes, etc., tenzij partijen schriftelijk anders zijn overeengekomen.
XI.II De klant mag genoemde intellectuele eigendomsrechten niet zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van MULTIMEDIACO (laten) kopiëren, verspreiden, verveelvoudigen, aan derden tonen en/of ter beschikking stellen of op andere wijze te gebruiken.
XI.III Het is de klant niet toegestaan zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van MULTIMEDIACO om de geleverde ontwerpen en/of audiovisuele werken te bewerken of aan te passen.
XI.IV Wanneer de klant zijn verplichtingen uit hoofde van deze overeenkomst volledig is nagekomen, verkrijgt hij daarmee uitsluitend recht tot integrale openbaarmaking en verveelvoudiging van het audiovisuele werk voor het verspreidingsgebied conform de bestemming als bij de opdracht is overeengekomen. Indien over de bestemming niets is vastgelegd, geldt het eerste gebruik als de overeengekomen bestemming.
XI.V In de tussen partijen overeengekomen prijs is tevens inbegrepen de vergoeding voor het overeengekomen gebruik van het audiovisuele werk met betrekking tot het verspreidingsgebied en de in de overeenkomst vastgelegde eerste bestemming. In geval van ander gebruik, verveelvoudiging, hergebruik of ruimer gebruik van het audiovisuele werk, al dan niet in gewijzigde vorm, dient tussen partijen steeds een nadere overeenkomst met betrekking tot deze vergoeding te worden gesloten. Zijn er over de bestemming geen afspraken gemaakt, dan blijft de licentieverlening beperkt tot dat gebruik van het concept, waarvoor op het moment van het verstrekken van de opdracht vaststaande voornemens bestonden.
XI.VI De klant zal niet zonder schriftelijke toestemming van MULTIMEDIACO de aan de klant gepresenteerde voorstellen, treatment, ontwerpen of audiovisuele werken, geheel of gedeeltelijk, gebruiken op enigerlei wijze anders dan is overeengekomen.
XI.VII MULTIMEDIACO behoudt zicht het recht en heeft de vrijheid om het audiovisuele werk te gebruiken voor haar eigen publiciteit of promotie en het audiovisuele werk daarmee op te nemen in haar eigen openbare portfolio. Indien gewenst, kan dit recht door de klant worden afgekocht tegen een meerprijs van €250 per audiovisueel werk.
XI.VIII Het is de klant niet toegestaan om audiovisueel werk te verspreiden, te verveelvoudigen, te hergebruiken en/of te (laten) kopiëren indien er auteursrechtelijke muziek of ander auteursrechtelijk materiaal in voor komt waarvan de bijbehorende auteursrechten (nog) niet volledig gebruikt mogen worden door de klant. Dergelijke auteursrechten dienen – voor zover mogelijk – afgekocht te zijn op het moment dat de klant het audiovisuele werk openbaar maakt en het daarmee buiten de eigen huiselijke kring om verveelvoudigt, verspreidt, deelt, (laat) kopiëren en/of aan derden toont. De verantwoordelijkheid voor het verkrijgen en/of afkopen van deze auteursrechten van derde partijen ligt in zijn volledigheid bij de klant. MULTIMEDIACO kan indien gewenst een begeleidende rol vervullen in het verkrijgen van deze auteursrechten, maar is op geen enkele manier verantwoordelijk dat alle auteursrechten verkregen zijn ten tijde van openbaarmaking. Eventuele kosten die voortvloeien uit het verkrijgen van auteursrechtelijk materiaal, worden doorberekend en komen volledig voor rekening van de klant.
XI.IX Het gestelde in artikel .VIII is niet van toepassing op materiaal waarvan MULTIMEDIACO reeds beschikt over een licentie of ander licentievrij materiaal.
XI.X Tenzij uitdrukkelijk schriftelijk is overeengekomen, behoort niet tot de opdracht het uitvoeren van onderzoek naar het bestaan van octrooirechten, merkrechten, tekening of modelrechten, auteursrechten en portretrechten van derden. Ditzelfde geldt voor een eventueel onderzoek naar de mogelijkheid van dergelijke beschermingsvormen voor de klant.
XII. Geheimhouding
XII.I De klant houdt iedere informatie die hij (in welke vorm dan ook) van MULTIMEDIACO ontvangt geheim.
XII.II Hetzelfde geldt voor alle andere informatie betreffende MULTIMEDIACO waarvan hij weet of redelijkerwijs kan vermoeden dat deze geheim of vertrouwelijk is, dan wel waarvan hij kan verwachten dat verspreiding ervan MULTIMEDIACO schade kan berokkenen.
XII.III De klant neemt alle nodige maatregelen om te waarborgen dat hij de in lid 1 en 2 genoemde informatie ook geheim houdt.
XII.IV De in dit artikel omschreven geheimhoudingsplicht geldt niet voor informatie:
-
Die al openbaar was voordat de klant deze informatie vernam of die later openbaar is geworden zonder dat dit het gevolg was van een schending van de geheimhoudingsplicht van de klant;
-
Die door de klant openbaar gemaakt wordt op grond van een wettelijke plicht
XII.V De in dit artikel omschreven geheimhoudingsplicht geldt voor de duur van de onderliggende overeenkomst en voor een periode van 3 jaar na afloop daarvan.
XIII. Boetebeding
XIII.I Indien de andere partij het artikel van deze algemene voorwaarden over geheimhouding of over intellectueel eigendom overtreedt, dan verbeurt hij voor elke overtreding ten behoeve van handelsnaam een onmiddellijk opeisbare boete.
-
Indien de andere partij een privépersoon of consument is dan bedraagt deze boete € 500
-
Indien de andere partij een rechtspersoon is dan bedraagt deze
-
boete € 1.500
XIII.II Daarnaast verbeurt de andere partij een bedrag ad 5% van het in lid 1 genoemde bedrag voor elke dag dat die overtreding voortduurt.
XIII.III Voor het verbeuren van deze boete is geen voorafgaande ingebrekestelling of gerechtelijke procedure nodig. Ook hoeft er geen sprake te zijn van enige vorm van schade.
XIII.IV Het verbeuren van de in het eerste lid van dit artikel bedoelde boete doet geen afbreuk aan de overige rechten van MULTIMEDIACO waaronder zijn recht om naast de boete schadevergoeding te vorderen.
XIV. Vrijwaring
XIV.I De klant vrijwaart MULTIMEDIACO tegen alle aanspraken van derden die verband houden met de door MULTIMEDIACO geleverde producten en/of diensten.
XIV.II De klant vrijwaart MULTIMEDIACO voor aanspraken van derden voortvloeiend uit het gebruik van het audiovisuele werk, waaronder uitdrukkelijk begrepen aanspraken van derden in gevallen, waarin de klant zelfstandig een bepaalde inbreng in het audiovisuele werk heeft gehad, bijvoorbeeld door het voorschrijven van bepaalde muziek, handelingen, objecten, teksten et cetera, waarvan MULTIMEDIACO het schade veroorzakende of inbreuk makende karakter in redelijkheid niet kan of kon beoordelen.
XV. Klachten
XV.I De klant dient een door MULTIMEDIACO geleverd product of verleende dienst zo spoedig mogelijk te onderzoeken op eventuele tekortkomingen.
XV.II Beantwoordt een geleverd product of verleende dienst niet aan hetgeen de klant redelijkerwijs van de overeenkomst mocht verwachten, dan dient de klant MULTIMEDIACO daarvan zo spoedig mogelijk, doch in ieder geval binnen veertien (14) dagen na constatering van de tekortkomingen, op de hoogte te stellen.
XV.III De klant geeft daarbij een zo gedetailleerd mogelijke omschrijving van de tekortkoming, zodat MULTIMEDIACO in staat is hierop adequaat te reageren.
XV.IV De klant dient aan te tonen dat de klacht betrekking heeft op een overeenkomst tussen partijen.
XV.V Indien een klacht betrekking heeft op lopende werkzaamheden, kan dit er in ieder geval niet toe leiden dat MULTIMEDIACO gehouden kan worden om andere werkzaamheden te verrichten dan zijn overeengekomen.
XVI. Ingebrekestelling
XVI.I De klant dient ingebrekestellingen schriftelijk kenbaar te maken aan MULTIMEDIACO.
XVI.II Het is de verantwoordelijkheid van de klant dat een ingebrekestelling MULTIMEDIACO ook daadwerkelijk (tijdig) bereikt.
XVII. Hoofdelijke aansprakelijkheid klant
XVII.I Als MULTIMEDIACO een overeenkomst aangaat met meerdere klanten, is ieder van hen hoofdelijk aansprakelijk voor de volledige bedragen die zij op grond van die overeenkomst aan MULTIMEDIACO verschuldigd zijn.
XVIII. Toepasselijk recht en bevoegde rechter
XVIII.I Op iedere overeenkomst tussen partijen is uitsluitend het Nederlands recht van toepassing.
XVIII.II De Nederlandse rechter in het arrondissement waar MULTIMEDIACO is gevestigd / praktijk houdt / kantoor houdt is exclusief bevoegd om kennis te nemen van eventuele geschillen tussen partijen, tenzij de wet dwingend anders voorschrijft.
XIX. Contact
XIX.I Voor vragen of opmerkingen over deze algemene voorwaarden kun je contact opnemen met Oscar de Boer op e-mailadres info@multimediaco.nl.
Deze algemene voorwaarden zijn opgesteld op 8 maart 2021 te Amsterdam.
- O. de Boer